Hverdagstanker

Et lite kræsjkurs i spoofing

Nei nå altså! Nå har jeg blitt litt internasjonal rett og slett. Telefon-nummeret mitt har blitt brukt til spoofing. For et drama i min lille, stille verden!

Spoofing er at noen bruker ditt nummer til å maskere hvor de egentlig ringer. Heldigvis er man ikke hacket på noe vis, selv om nummeret blir misbrukt på denne måten. Dermed ser det trygt og godt ut i anropslisten din, men i stedet for ei middelaldrende dame i Asker sitter det noen profesjonelle svindlere i Russland, Nord Korea, Nigeria eller hvor som helst ellers i verden, og gjør seg klar til å svindle og lure deg når du svarer.

Det er mye informasjon på nettet om hvordan du kan beskytte deg, her er lenke til politiets side. Vi tror jo alle at det bare er idioter som lar seg lure, men så har det vist seg at det ikke er så enkelt. Les og lær på politiet.no!

Beskytt deg mot id-tyveri og svindel

Frederikke det tilfeldige mål for samtalen, var en pliktoppfyllende ung dame som ringte meg tilbake, slik at jeg ble oppmerksom på dette. Dermed kan jeg forsikre alle og enhver at om jeg ringer og snakker engelsk, mens jeg spør og graver om personlige ting, er det ikke fordi jeg har bikket over mentalt i min lille boble, men rett og slett noen svindlere som misbruker mitt telefonnummer.

Jeg snakket med Telenor nå, og hun på kundeservice sa at de stopper veldig mye spoofingforsøk, men at det er så mye at noe slipper gjennom. Det går an å sperre nummeret fra å bli brukt fra utlandet, noe som kan hjelpe. Det er likevel ikke noe garanti, for disse svindlerne utvikler stadig nye metoder. Ha en spoofingfri dag i vårværet. 😊

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *