Hverdagstanker

Stopp drapene på sivile, og la menneskene på Gaza få tilgang til grunnleggende, nødvendige forsyninger!

Gaza.💔

Jeg er glad for at Norge endelig tar et selvstendig standpunkt, og støtter FN resolusjonen med krav om våpenhvile ved Gaza. At Norsk statsminister og utenriksminister endelig uttrykker et klart standpunkt overfor Israel. Det er ikke nok, men det er en begynnelse.

Det er ufattelig å se hvordan Israel i blindt raseri slakter, skader og torturerer en befolkning. En befolkning de selv har vært med på stjele land og livsgrunnlag fra.

Ufattelig å være vitne til hvordan et lands myndigheter som er i konflikt med sin egen befolkning, benytter den grusomme terroraksjonen mot sitt eget folk, til å kaste landet ut i en rødglødende blodhevn som flytter fokus fra dem selv.Israel har lov til å forsvare seg, og de har lov til å gå etter terroristene. Men de har ikke lov til å behandle et folk som skadedyr. Drepe, skade og skape ufattelige lidelser for en sivilbefolkning, og så hindre den samme i å få hjelp.

Det er barn dere skader. Det er mennesker dere skader. Det er menneskeheten dere skader. Dere viser verden hvor ussel, nedrig og farlig en stat kan bli.

MIN BØNN GÅR IKKE TIL DEN ABRAHAMSKE GUD

Jeg ber ikke for dere Gaza, for den guden Israel påberoper seg er ikke min Gud. Jeg gråter ikke for dere Gaza, for mine tårer kan ikke hjelpe dere. Men jeg ber myndigheter, de med makt, vise like stor handlekraft og samling som de har gjort mot Russlands overgrep. Bestialsk ondskap må stoppes, uansett etnisitet og religion, og historisk tilhørighet.

Jeg ber alle som har lønning og inntekt, boikotte varer og tjenester fra Israel, og støtte hjelpeorganisasjoner som er klare på bakken.

Disse organisasjonene står klare til å hjelpe om du vil bidra økonomisk til Gaza:

Jeg ber verden stå opp med et krav om at palestinere skal får lov til å være mennesker, og at israelerne trekker seg tilbake til de grensene det ikke var de som stjal, men som de ble gitt fra en gjeng mennesker som feilaktig trodde de eide verden. Ikke fordi det er rettferdig, men fordi det er en begynnelse, på å gi palestinerne tilbake det som er sitt. Verdighet, håp og et liv, og det kan være en begynnelse på å vise at Israel har verdighet.

For når dere tar fra et folk som ikke har et eneste trygt sted å være på sitt eget, bittelille territorium, mat, vann, strøm og medisiner, da handler dere som et overmakt uten verdighet, Israel.

ER MIDTØSTEN DØMT TIL EVIG KONFLIKT?

Hamas terrorangrep mot sivile i Israel er ikke noe jeg forsvarer. Det var ikke en krigshandling og ikke et forsvar av sine rettigheter, det var ren, ondskapsfull terror. Jeg støtter Israels rett til å kreve terroristene straffet. Jeg forstår at det israelske folket er i sjokk, sorg, raseri og i frykt for sine landsmenn som er tatt som gisler.

Jeg kan ikke nok om midtøsten konflikten til å skissere løsninger og være dommer, men terror stoppes ikke med å drepe, undertrykke og stjele mer og mer av en folkegruppes ressurser, verdighet og håp. Jeg er overbevist om at på tross av alle forskjeller i etniske særtrekk, kultur og religion, er israelere, palestinere og jeg helt like på det viktigste. Vi kjenner en dyp kjærlighet til barna våre, vi vil at de skal være varme, mette og trygge. Vokse opp med et håp om at de skal leve trygt, tjene pengene sine og høre til i et trygt samfunn. Den største terroren i Norge hadde under hundre drepte, men rammet oss dypt. I Israel var det over 1000 mennesker, og det rammer dem dypt. I Gaza har jeg ikke tall, men i tillegg til døde lider absolutt hele befolkningen under forhold som nå må anses som ren terror. 2,2 millioner.

Det er lederne, de religiøse og politiske, som har makten og nøkkelen til å finne en løsning. Jeg tror at for mennesker i Israel, i Gaza, gjelder det samme som for oss i Norge. Kjærligheten for våre barn og et genuint ønske om at deres fremtid skal bli tryggere og bedre, gjør oss villig til å ofre våre egne prinsipper og omgå vårt eget hat eller egne behov, og dø om så det gjelder. For at det skal være mulig å overvinne hat må man vite hvordan fremtiden til våre barn skal bli truggere, og vi må kunne stole på at offeret vi gjør, faktisk vil gjøre livet til barna våre bedre. Da er vi avhengige av at samfunnet forplikter seg og legger til rette, åpner veier, gir muligheter, og slår ned på de som velger vold som løsning.

I MØRKET TRENGER VI STJERNER Å NAVIGERE ETTER

Om én mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi alle kan vise sammen.

Jeg vet det er naivt. Jeg vet det er typisk norsk og at vi lever i verdens tryggeste boble, men hvis ingen tror på bedring, vil den aldri komme. Håp er handler om å tro på et lys der fremme. Uansett hvor høyt og uoppnåelig det er, viser håpet en retning. Hvis ingen peker på stjernene og lar de vise retning, kommer vi ingen vei. Jeg tror eneste veien til å overvinne hat, er å gi plass til håpet og dyrke kjærligheten til det som er deg nærmest. Vold avler vold, rettferdighet og muligheter avler håp. Vi kan ikke kreve at fiender eller hverandre, men at de handler for en trygg fremtid i kjærlighet til sine.

Og akkurat nå må håpet begynne med våpehvile og konkret, massiv humanitær hjelp i Gaza. De ulovlig okkuperte landområdene må gis tilbake, og palestinerne må få ei håp om ei fremtid det går an å leve og vokse i.

Israel blir ikke borte. Palestinerne blir ikke borte. Gud forby at verden fortsetter å se på at et folk gradvis drepes og utarmes. Vi trenger at noen tenner en stjerne.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *